Ami Hallberg Pauli

Skådespelerska, stand up-komiker, improvisatör och föreläsare

Aktuellt

Jag har den stora äran att medverka i Nisti Sterks stora dokumentär om svenska komedienner på SVT! Se den här:

 

KVINNOR VI INTE MINNS

En enkvinnsföreställning om bortglömda kvinnor i historien

Jag hade urpremiär på min nya föreställning på Lunds humorfestival i sep 2018!! Föreställningen ska jag turnera med under 2019. Jag har skrivit manus med hjälp av författaren Anna Laestadius (Barnbruden, Pottungen, Räfvhonan, Hilma) och repeterar föreställningen med regissören Gunilla Edemo.  

”Kvinnor vi inte minns” är en föreställning som vill uppmärksamma alla glömda kvinnor i den svenska historien. Många kvinnor som var uppmärksammade under sin tid har fallit i glömska då merparten av historieböckerna vi använder skrevs på 1800- o 1900-talen. I regeringens delegation för jämställdhet i skolan hittades historieböcker för grund- o gymnasieskolan med 235 namngivna män o endast 14 namngivna kvinnor. Ami Hallberg Pauli gör en humoristisk, utbildande föreställning om några av alla dessa kvinnor – Christina Piper, Hedvig Elisabeth Charlotta o Ester Blenda Nordström – varvat med dagsaktuella, humoristiska reflektioner.  Boka föreställningen här:

Jag har skrivit en boook! Den första renodlade stand up-handboken på svenska! Release den 2 feb 2018

Jag har skrivit en booook! Den första renodlade stand up-handboken på svenska utkommer den 2 feb 2018 Förhandsboka den redan nu

 

Hängpattepodden - mogna kvinnor tänker högt

Hängpattepodden – mogna kvinnor tänker högt. Jag har börjat padda med Lotta Malmhester. Två 50-åriga kvinnor pratar om det som de kommer att tänka på. Lyssna!

0 LF FB-Kvadrat_1 ny

Mitt hjärteprojekt

LADIES FIGHT

är ständigt aktuellt! Senast spelade vi den 8 mars 2017 på Södra Teatern till förmån för afghanska flickors skolgång i samarbete med SAK. I år kommer vi spela till förmån för Kvinnojouren den 28 april, håll ögonen öppna!

Humor för kvinnor. Av kvinnor.

Ami Hallberg Pauli tyckte att det behövdes ett alternativ till scenkomik som uttalat riktar sig till kvinnor där också avsändarna är kvinnor. Resultatet blev Ladies Fight. På turné i år igen! Sthlm, Malmö, Gävle! Gäster bl.a. Gudrun Schyman, Tiffany o Bianca Kronlöf, Anna Blomberg, Anna-Lena Bergelin (fd. Brundin), Annika Lantz, Ann Westin, Shazia Mirza (UK), Zinat Pirzadeh, Moa Svan.

Tillsammans med sina gäster slår hon ett slag för Sveriges roliga kvinnor. Stand up, sketcher och sånger med kvinnor som har humor som vapen.

Ami undrar t. ex. när fick svenska kvinnor börja skämta offentligt?
Varför fostras unga flickor till att snarare spela tvärflöjt än att spela Allan?
Och får man mycket ragg som kvinnlig pajas?

Att vara kvinna är ibland en fight, men med ett garv går det lättare.

OBS! Män är också välkomna.

”Ami Hallberg Pauli är skådespelaren som blev ståupp-artist. Hon har en härlig scenisk kraft, egen humor och en intelligent satirisk ådra… Hon når publiken med sin blandning av personlig utstrålning och trivsamt råa påhopp.” Lars Ring, Svenska Dagbladet

”Amis bästa egenskap som komiker är den interaktion hon nästan omedelbart får tillsammans med publiken. Bitvis påminner Ami om en kvinnlig Jonas Gardell och avslutningen där hon målar upp kvinnor som schizofrena Gollum-varelser är bland det roligaste på hela kvällen.” Sofia Hård, Sundsvalls tidning.