Om mig

Jag är i grunden utbildad skådespelerska som mer och mer kommit att jobba med humor. 

ami-somrig-2Från att ha ”tunga” pjäser som ”Bernarda Albas hus” och ”Woyzeck” på Stockholms fria teaterscener befann jag mig plötsligt fast anställd i Stockholms Improvisationsteaters ensemble där jag arbetade i 6,5 år.
Därifrån tog jag steget till stand up-världen och debuterade på Norra Brunn 2003.
Jag fick en rivstart med spelningar på de stora klubbarna och engagemang på radio och i TV samt en egen klubb och egna shower på Mosebacke i Stockholm. 
                                                             Jag har medverkat i SVT:s ”Stockholm Live”, kanal 5:s ”RAW”, på Comedy Central, varit komiker i P1:s ”Studio Ett – centralen” och i  min egna show ”Ladies Fight” – med bara roliga kvinnor på scenen – som  SVT köpte in i två omgångar och visade 2014 och 2016. Denna föreställning turnerar jag med och den har hittills besökt Södra Teatern, Maximteatern Lund Comedy Festival, Umeå Humorfestival, Västerås Comedy Festival, Borås, Malmö och Gävle Stadsteater. 

Jag älskar stand up-ens enkelhet samt min möjlighet att i den uttrycka livets stora och små problem genom humor. Tycker också fortfarande om improvisationsteaterns direkthet och förmåga att roa i stunden.
Jag arbetar även kontinuerligt som coach och stand up-lärare här